Fox of the City Tasapaksua tajunnanvirtaa taloudesta ja yhteiskunnasta, pohdintoja politiikasta ja bisneksestä.

Strategisten tieteenalojen välistä synergiaa edistettävä!

Nykyään puhutaan paljon Suomen uuden nousun potentiaalisista lähteistä. Kaupallistetut innovaatiot, kuten Nokian matkapuhelimet aikoinaan, olisivatkin niitä mitä parhaimmillaan!

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun KTK-opiskeljat muuttivat hiljattain teekkarien seuraksi Otaniemeen. Tämän ansiosta he voivatkin verkostoitua helposti toistensa kanssa, parhaimmillaan myös keksiä maailmanluokan bisnesmahdollisuuksia!

Perinteinen ongelma on ollut siinä, etteivät insinöörit hallitse markkinointia siinä missä stereotyyppinen ekonomi tuskin erottaa resistanssia vääntömomentista. Kyseinen ongelma jäänee kuitenkin historiaan mikäli ristiinopiskelun mahdollisuuksia sekä poikkitieteellisten kurssien määrää ja laatua kohennetaan. Kauppatieteiden ja teknillisten tieteiden lisäksi Aallossa voi opiskella myös taideteollista alaa, jonka ammattilaiset osaavat täydentää tuote- ja palveluratkaisuja ergonomisilla ja esteettisillä vetovoimatekijöillä. Kyse onkin silkasta synergiasta, jolloin 1+1+1>3.

Mutta hei, noita kaikkia aloja voi opiskella myös meillä Porin yliopistokeskuksessa! Lisäksi täällä voi opiskella humanistisia tieteitä sekä yhteiskuntatieteitä. Kulttuurituotanto lisää poikkitieteellisyytemme diversiteettiä siinä määrin että aaltolaisten voisi melkein kuvitella kadehtivan meikäläisiä. Ja mitä tulee sosiologiaan, maailmankatsomuksen laajentamisesta on tuskin koskaan haittaa, taloustiede kun ei välttämättä ihan kaikkiin tärkeisiin kysymyksiin vastauksia tarjoa..

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat